Hayırseverlerimiz

Hayırseverlerimiz

Mehmet TARMAN & Emel TARMAN

16.10.2014 8946

 

   Hayırsever işadamı Mehmet TARMAN, 1943 yılında Erkilet´ te doğdu. 1948 yılında ailesi ile birlikte Ankara´ ya yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Ankara´ da tamamaladı.

   Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1966 yılında Emel BOZKURT Hanımla hayatını birleştirdi. Şu anda yaşamını İstanbul da sürdüren başarılı iş adamı Sayın Mehmet TARMAN memleketi Erkilet´ e olan vefa borcunu fazlasıyla ödemiş ve ödemeye devam etmektedir.

   Değerli Hayırseverimizin İlimize Katmış Olduğu Eserler;

 . Babası Merhum Süleyman TARMAN tarafından Erkilet´ te yaptırılan Süleyman Tarman İlköğretim okuluna ek bina,

 . Annesi Merhume Hacı Aliye TARMAN adına bir Camii ve Kur-an Kursu,

 . Bölgede tek yoğun bakım ünitesi olan, çağın bütün teknolojik donanımlarına sahip 200 yatak kapasiteli Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi,

 . Çocukları Süleyman Emre TARMAN adına yaptırılıp tüm geliri Erkilet Vakfına bağışlanan büyük bir iş merkezi,

 . Mehmet Tarman Yatılı Bölge Ortaokuluna ait pansiyon binasının derslik sistemine dönüştürülerek 46 derslikli Mehmet Tarman Ortaokulu binası yapımı ve tadilatı,

 . Mehmet Tarman İlkokul binasının büyük çapta onarımı,

 . Emel Tarman Görme Engelliler İlköğretim Okulu binasının büyük çapta onarımı,

 . Eşi Emel TARMAN Hanımefendinin babaları Merhum H. Mahmut BOZKURT ve anneleri H. Ayşe BOZKURT adına Toki Bölgesinde büyük bir camii,

 . Sağlık Bakanlığı tarafından Nijerya´ nın başkenti Abuja´ da yaptırılan hastaneye büyük ölçüde yardım,

   Hayırseverimiz, yapmış olduğu bu eserlerle Erkilet´ te bir Cumhuriyet Külliyesi oluşturmuş, eğitim, kültür ve sağlık alanında büyük hizmetler vermiştir.

   Hayırseverimiz yapmış olduğu katkılarından dolayı 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü almıştır. Kendilerini ülke hizmetine adamış olan Sayın Mehmet TARMAN ve eşi Sayın Emel TARMAN halen hayırlarına devam etmekte olup, Kayserimizin ilelebet gururu olacaklardır.

   Çocuklarımızın eğitimi ve sağlığı konusunda hassasiyetleri ve saygıdeğer kişilikleriye her zaman kalbimizde yaşayacaklardır.

   Kendilerine ve biricik çocukları Süleyman Emre TARMAN´ a minnet ve saygılarımızı sunarız.